Звездата на боливудското кино Аджай Девган ще се снима в промоционално видео за България, което ще се излъчва на индийския пазар. Това съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Девган е на посещение в България, за да избере локации за собствена режисьорска продукция, и е дал съгласието си да се включи активно в новата рекламна кампания на министерството. Стратегията на ведомството предвижда заснемането на видеоспотове с т.нар. “personaltouch” (лично отношение) – знаменитости от целеви за България пазари ще я промотират като предпочитана туристическа дестинация в собствените си държави.

В България са и другите две големи звезди на Индия -  Шарук Кан и Каджол за участие във филмови продукции. 

Шарук Кан е вторият най-богат актьор в света.

Девган е сред десетте най-богати боливудски актьори, а Шарук Кан е вторият най-богат актьор в света. Вече се появиха публикации в индийски сайтове, че кинозвездите са в България, за да снимат филмови продукции и "че се очаква милиони фенове да ги последват!"

Красавицата Каджол.

Индия е втората най-многолюдна държава в света с  население от 1,2 млрд. души. Броят на индийските туристи, посетили България през 2014 г., е над 8400, което е с близо 60% ръст спрямо предходната година. Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и сити турове.