Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Легендарното филмово студио на Радж Капур беше обявено за продан

КИНО

Легендарното филмово студио на Радж Капур беше обявено за продан

То е основано преди 70 години от смятания за "крал на индийското кино" актьор

Радж Капур (Снимка: Wikipedia)

Членовете на семейството на легендарния индийски актьор и режисьор Радж Капур /1924-1988/ взеха решение да продадат филмовото му студио "РК студиос", основано от него преди 70 години, съобщи в. "Times of India", цитиран от БТА.

Главата на семейството на клана Капур, най-големият син Радж Капур, актьорът, режисьор и продуцент Рандхир Капур заяви, че миналата година в комплекса възникнал пожар. Първоначалното намерение било студиото да бъде възстановено, но необходимата сума за това се оказала твърде голяма.

Пламъците обхванаха и унищожиха "Павилион 1" на филмовото студио на Капур през септември 2017 г. В него са заснети ленти, превърнали се в  класика в индийското кино. Огънят унищожи много декори, костюми и реквизит от тези продукции. За щастие след възникването на пожара нямаше пострадали.

"РК Студио" беше основано от Радж Капур през 1948 г. Тук бяха заснети "Огънят", "Бродяга","Господин 420", "Истина,любов и красота" и други боливудски класики.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Германският филм "Учителска стая" спечели наградата LUX за 2024

Той бе номиниран сред още четири заглавия, сред които и "Паднали листа" на финландския режисьор Аки Каурисмаки

Питър Грийнауей снима филм с Дъстин Хофман и Хелън Хънт в Италия

Снимките на неозаглавения филм се провеждат в Лука, Италия. Историята, също написана от Грийнауей, разказва за писател, който се подготвя за смъртта си

Агнешка Холанд започна снимките на филма си, посветен на Франц Кафка

Лентата ще представи живота на един от най-големите писатели в световната литература под формата на мозайка

Новата директорка на "Берлинале" няма да толерира проява на омраза

"Като филмов фестивал трябва да защитим преди всичко пространството, в което творците могат да говорят за работата си" - това каза Триша Тътъл в комисията по култура на германския парламент.

Филмът за Тръмп с Мария Бакалова и "Безсрамните" на Константин Божанов са в официалната селекция в Кан

Номинараната за "Оскар" актриса се превъплъщава в образа на Ивана Тръмп в биографичния филм "Стажантът" на Али Абаси, който е включен в конкурсната програма и ще се съревновава за "Златна палма"

Дейвид Кроненбърг, Франсис Форд Копола и Кирил Серебренников в конкурсната програма в Кан

Видове доброта" (Kinds of Kindness) на Йоргос Лантимос - мистериозното продължение на "Клети създания", отново събира гръцкия режисьор с актрисата Ема Стоун